“Като юрист, но и като гражданин очаквам прокуратурата да повдигне обвинение срещу премиера на България, както и срещу съответните министри и други длъжностни лица за особено тежки случаи на престъпления по чл. 219 от НК за това, че са допуснали да бъдат нанесени особено големи щети на стопанството”. Това казва в интервю за в. “24 часа” Стоян Ганев, бивш началник на кабинета Симеон Сакскобургготски, както и бивш външен министър на страната ни.
“Необходима е радикална промяна. Мафията и бандитизмът са на път да поставят държавата в краката си. Под въпрос е оцеляването на българската държавност”, категоричен е Ганев.

“Времето налага обединяване на българската нация около некорумпирани политици, готови да започнат и да поведат война на живот и смърт срещу мафията и водачите на организираната престъпност”, допълва той.

"У нас главният въпрос е правенето на коалиции. За интересите на България няма значение дали десни ще се обединяват с други десни, или десни ще се обединяват с леви. Голямата разделителна линия не е между комунисти и антикомунисти, десни и леви, а съюз на некорумпирани срещу корумпирани партии и политици", смята още той. На въпрос дали са останали хора от първата група той казва: "Да - ГЕРБ, Атака, "Ред, законност и справедливост", сдружението на Димитър Абаджиев, ЕНП на Мария Капон и Елеонора Николова".  /БЛИЦ