Доста неловка, но и весела ситуация се разигра преди минути в сградата на Народното събрание (НС). БЛИЦ припомня, че днес депутатите се събраха на извънредно заседание. Те изслушат служебния регионален министър Иван Шишков за напредъка на строителството на трансевропейския транспортен коридор IV, в частта му преминаваща през територията на България. 

За едно от питанията към министър Шишков на парламентарната трибуна се качи депутатът от ГЕРБ Росица Кирова.

"Г-н Шишков, въпросът ми е малко „аут оф дейт“, защото е зададен на 1 ноември..", започна Кирова, но точно в този момент заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин я прекъсна, тъй като служебният министър напусна залата.

"Г-жо Кирова, очилата да си вземе само Г-н Шишков", каза той и допълни: 

"Той можеше да Ви чуе и без очила, но след това трябва да може да следи отговора, който ще даде, а знаете, че има десетки въпроси към него и сигурно не знае всички отговори наизуст".

Веднага след това изказване на Вигенин и създалата се ситуация в залата част от депутатите избухнаха в смях, но секунди след това настана неловка тишина, тъй като нищо не се случваше.

"Нулирахме времето Ви, ще започнете от начало", каза след няколкоминутно мълчание Вигенин, а Кирова продължаваше да е на трибуната.

"Благодаря, аз предвидливо си извадих картата", отвърна му депутатката от ГЕРБ.

"Можеше да му услужа на министъра с моите очила", пошегува се тя, обръщайки се към Вигенин.

"Опасявам се да не са загубени тези очила", отвърна й зам.-председателят на НС, но точно в този момент министър Шишков се върна в залата, носейки очилата си.

"А, всичко е наред. Имате думата", каза Вигенин на Кирова и тя продължи с въпроса си, получавайки след това отговор от Шишков, който прочета написаното с очилата, които се наложи да издирва.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук