За случая с джиповете за МВР ние реагираме и питаме отдавна. Това е една корупционна схема, която от Президентството се опитваха да замажат и покрият.

Когато всичко от разследването на ОЛАФ излезе наяве, от Дондуков 2 започнаха да се опитват да прехвърлят проблема от болната на здравата глава и да твърдят - ние нямаме нищо общо, правителството на Борисов е виновно.

Това са пълни нелепици. Министър Пламен Узунов е виновен за всичко, което се е случило. Той носи цялата отговорност и той е виновен за технологията на тази корупционна схема. Доказано е, че са променяни параметрите на поръчката и участници в нея са били стимулирани да се отказват.

Това заяви в телевизионно интервю депутатът от ГЕРБ Маноил Манев по повод скандала с обществена поръчка за джипове за МВР, която бе разследвана от ОЛАФ. 

Заедно с него гост в студиото беше и народният-представител от БСП проф. Георги Михайлов.



"При задаването на поръчката има параметри, които кандидатите трябва да изпълнят. Като не могат да изпълнят критериите, няма как да продължат да участват в поръчката. Така са отпадали кандидатите.

Българските специализирани органи трябва да си свършат работата.

Не може от ГЕРБ да повтарят сто пъти една лъжа и да се надяват тя да стане истина. Хубаво е, че ОЛАФ са разследвали, но българските правораздавателни органи трябва да се занимават с този случай.

Интересното е, че всичко това се случва буквално преди началото на предизборната кампания. Най-важният въпрос е кой е подписал този договор, а това е вътрешният министър на ГЕРБ", каза той. 

По време на целия разговор двамата депутати не спряха да се прекъсват и да говорят един през друг.

"Спрете, защото не искам да се надвиквам с вас", "Престанете, защото ще ви кажа доста нелицеприятни неща", "Продължавате в същия дух и ме прекъсвате", "Не мога да взема думата от вас", "Ще ме оставите ли да кажа нещо", "Колега, няма как да се разберем, като не се изслушваме", "15 минути колегата говори врели-некипели", "Явно разговорът няма да бъде коректен и аз трябва да отстъпя.

Ще спра да се надвиквам с вас", "Днес не се получи диалог, а надвикване", бяха част от репликите, които Манев и Михайлов си разменяха през цялото време.