Ще обжалваме решението, защото това решение на Софийски градски съд, на този състав е малоумно. То е в нарушение на закона. Ако съдийката беше прочела закона за държания печат, там се описва какво е национален флаг.

В знака на партията Няма такава държава е различно. Това заявиха в ефира на Нова тв сценаристите на Слави Трифонов - Тошко Йорданов Филип Станев, относно отказа на съда да регистрира партията на шоумена заради използването на националните символи в герба на все още нерегистрираната му партия. 

"Това е политическа поръчка. Няма законово основание да бъде отказана регистрацията на партията. ВКС, ако спазва закона, би трябвало да спечелим обжалването. Когато беше делото, прокуратурата заяви, че няма пропуски в закона, а съдийката си измисли", каза Тошко Йорданов. На свой ред Филип Станев каза, че цветовете на трибагреника присъстват поне на 9 партии български, някои от тях са управляващи. 

"При тях (НФСБ) цветовете на националния флаг са интегрирани в картата на България. Но и те не са нарушили закона. Защото има специални изисквания и те не са ги нарушили", подчерта Йорданов. 

Ако и във ВКС вземат глупаво решение, ние ще регистрираме друга партия, категорично заяви той. 

"Този казус изглежда като ситуация, ако отворената длан беше лява а не дясна, щеше да е проблем. Тук се търси под вола теле", добави Станев. 

Сценаристите отвърнаха и на коментарите, че учредяването на партията им е станало при строга секретност, без да бъдат допускани журналисти и с изземване на телефони на участващите, което не е присъщо на една народна партия.

"Не сме твърдели, че сме народна партия", каза Станев.

"Учредяването на партията е дело на учредителите, тяхна си е работата как да я учредят. Всичко останало е публично. Това ли е проблемът", каза на свой ред Йорданов. 

На въпроса, кой дава парите за все още нерегистрираната партия, двамата сценаристи избухнаха. 

"Какви пари бе момиче? Какви пари в неучредена партия? Задавайте малко по-умни въпроси!", разгневи се Йорданов.  

Господин Трифонов е доста заможен човек, добави Станев. 

"Когато станем партия ще се финансираме по законния начин. В момента обаче няма партия. Слави няма да плаща за партията", каза още Йорданов. 

В студиото по-късно казусът с партията на Слави коментира и професор Огнян Герджиков 

"Продължавам да смятам, че най-малкото е спорно това,  което е заявено за регистрация като партия. Това което ми направи недобро впечатление е коментарът на Слави Трифонов, че решението на съда е безумно.

Така не се говори. Съдът не може да бъде безумен. Нека да не се използват такива думи. Това уронва устоите на държавата", заяви Герджиков.  

"В крайна сметка съдът е този, който решава. В закона за политическите партии е казано да не се използват тези символи. Няма такава държава намеква за отричане на държавността. Това не е морално", добави той. 

Според професора, в крайна сметка Слави Трифонов просто ще трябва да преименува партията си, за да може да я регистрира.