Светило в медицината ще поведе листата на ГЕРБ в Плевен за предстоящия парламентарен вот. Това е проф. д-р Григор Горчев. 

Той ще е от представителите на гражданската квота. За ГЕРБ той е истинска ракета-носител и вдига високо летвата пред опонентите на партията на Бойко Борисов.

Проф. Горчев никога досега не се е занимавал с политика, макар да е имал не едно и две предложения. Десетилетия остава верен само на науката и затова е признат и с безупречно реноме не само у нас, но и в цял свят. Ръцете му са спасили живота на десетки хиляди жени, на чието здраве е отдал живота си.

БЛИЦ припомня, че преди дни стана ясно, че се готвят нови изненади в листите на ГЕРБ.

Кой е проф. Григор Горчев? 
Проф. д-р Григор Горчев е доктор на медицинските науки с три специалности – „Акушерство и гинекология“, „Онкология“ и „Хирургия“. Почетен ректор на Медицински университет – Плевен.

Чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев: Амортизирахме от употреба първата система “Да Винчи”

Носител на Почетния знак на Президента на Република България за особен принос в развитието на българската медицина, а от 2007 г. – съветник по медицинските въпроси на Президента на Република България.

Единственият гинеколог – член-кореспондент на Българската академия на науките. Проф. Горчев е пионер във въвеждането на роботизираната хирургическа система da Vinci в Югоизточна Европа и е първият български лекар, сертифициран за работа с нея. През 2012 г. въвежда за първи път в България напълно неинвазивното лечение на солидни тумори с високоинтензивен фокусиран ултразвук (HIFU).

Автор на редица авангардни методики в съвременното лечение на онкологични и други заболявания на органите на женската полова система. Носител на многобройни награди в България и чужбина за заслугите си в областта на онкогинекологията.

На този етап се предполага, че проф. Горчев ще води битка в Плевен с представителят на БСП Стефан Бурджев, както и с лидертъ на ВМРО Красимир Каракачанов, който е водач и в листите в София.


БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че дръго светило в медицината - д-р Александър Симидчиев е приел покана на една партия и ще бъде в листите за предстоящите парламентарни избор.

„Освен от политическо боричкане има нужда от реално решение в това, което наричаме политика. Политиката е да организираме живота на хората по-добре, да можем структурирано да вървим към по-добър живот за всички нас. Затова трябва да мислим за различните специалности и затова трябва да има хора, които разбират от тези области. Имам с какво да допринеса за медицинската част“, заяви пред БНР д-р Симидчиев. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!