На международен геополитически форум в Кишинев от българска страна единствено бе поканен Волен Сидеров. В качеството си на автор на книги и политически анализи Сидеров представи своята визия за промяна на Европа. Темата на провелата се конференция бе алтернативите на глобализа и неолиберализма.

Световноизвестни имена като руския политолог Александър Дугин, бившият вицепремиер на Молдова и професор Юрий Рошка, френският писател Херве Жувин, финансистът Кристофър Пол, както и президентът на "Културна асоциация Ломбардия - Русия" и oтговорник за международните връзки на Северната лига Джанлука Савоини изнесоха своите доклади в петък следобед. Речта на Сидеров, озаглавена "Европа е по- голяма от Европа" , взриви залата на форума. Лично Александър Дугин поздрави лидера на Атака за силното му изказване. В своето изявление Сидеров призова идеите на форума да станат база за политическа реализация сред европейските консервативни формации. 

"Да напомним за факта, че Европа може да бъде силна, само ако е суверенна, стъпила на ясни християнски принципи, а не на абстрактни „общочовешки”, които може да значат всичко и нищо. Да напомним, че можем да бъдем първа икономическа сила в света, ако махнем юздата, с която сега ни принуждават да орем в посочен от неевропейски интереси коловоз.Има такава подходяща атмосфера сега, Има нагласа в стотици милиони европейци за такова раздвижване на духовете. Има алтернатива на финансовите спекулации и масовото икономическо подчинение на европейците", заявява лидерът на АТАКА Волен Сиеров в заключителната част от изказването си. 

След докладите на участниците във форума Сидеров проведе едночасова беседа със световноизвестния руски геополитик Александър Дугин, която ще бъде излъчена по Телевизия Алфа на 24 декември.