Казаното от вицепремиера Донев показва, че от мерките има голяма ефективност. Преди кризата безработицата беше около 6%. Толкова е и в момента, 30 000 фирми получиха пари по мерките. Това заяви в "Панорама" по БНТ бившият министър на социалната политика Деница Сачева. 

"Мерките помогнаха само на някои. Не помогнаха на гражданите. 460 милиона е дефицитът на бюджета. Не знам къде видяхте парите. Колко можете да харчите този резерв? Оставихте една фалирала държава и правителство да се чуди как да събере 50 лв. за пенсиите. Изборите минаха, изборите предстоят, но гражданите гледат", прекъсна я Георги Свиленски от БСП. 

"Когато говорим за числа, всеки може да ги види онлайн. Страницата на социалното министерството е изключително удобна", категорична бе Сачева. 



"Г-н Донев е професионалист и в неговото министерство има приемственост, но не можем да не бъдем критични, заради новите назначения. Трябва много ясно да заявим, че служебното правителство не е избрано. Не може да се самоовластява, защото обслужва само президента. Какво общо има назначаването на нов шеф на митници с провеждането на честни избори", допълни тя.  

Сачева каза, че по време на ГЕРБ са събрани 600 милиона лева от длъжници. 

"Пари има, но не трябва да има управляващи, които не ги събират. Липсват 700 милиона на г-н Божков", обяви Свиленски. 



Водещият Бойко Василев попита Свиленски дали БСП се страхува от партията на Жан Виденов. 

Той заяви, че не се страхуват от човек, който не е компроментиран, но хората около него са съмнителни и имат за цел да разцепят лявото.

"Не мога да кажа кого подозирам, но са хора, които не искат голяма левица и искат ГЕРБ да продължи да управлява. Когато се вземат 6-7%, ще гледаме това, което гледаме вече 11 години", категоричен бе той.



Бойко Василев пожела да узнае и защо левицата не коментира твърденията, че членове на опозиционни партии са били подслушвани. 

"Ние сме казали, че това е мръсно и непочтено. Има закони в държавата. Г-жа Цачева каза да излязат доказателствата. В следващия парламент ще позволим да излязат тези неща. Сега питате, но няма кой да ви каже, защото има закон. Мисля, че никой в България не вярва, че не се подслушват хора", заключи той.