Няма да подкрепим кабинет на Борисов и ще дадем подкрепа на такъв кабинет, който ще смени предишния модел. Това заяви в ефира на "Лице в лице" депутатът от БСП Георги Свиленски. 

"Ако "Има такъв народ" иска да отстрани Борисов, то формацията ще предложи кабинет", смята той. По думите му Борисов още не е свален от власт, а просто е тръгнато в тази посока. 

"Няма партия или депутат, който да е викал повече Борисов в парламента да се отчита, от БСП. Утре той пак се е скрил", изропта Свиленски. 

Според него Изборният кодекс трябва да бъде променен: "Ще видим и другите политически партии какво предлагат и ще се вземе решение как това да се случи. ГЕРБ си мислят, че са първа политическа сила, но си купиха 200 000 гласа", каза той. 

Свиленски призова в ефира на bTV всички народни представители да подкрепят идеята за въвеждане на 100% машинно гласуване. "Тогава Борисов няма как да казва, че е първа политическа сила, а ще има толкова гласове, колкото наистина са гласували за него", смята социалистът. 

По думите му "Има такъв народ" са дали обещание на избирателите си да сменят модела "Борисов" и това значи, че ще предложат правителство, ако не искат да излязат лъжци в очите на гласувалите за тях.