Системно неработене на държавните институции е основен проблем у нас. Това каза Георги Свиленски, заместник-председател на ПГ на „БСП за България“ и на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения по повод трагедията в Своге, при която загинаха 16, а други 21 бяха ранени, предава "Фокус".

Свиленски обясни, че е крайно време държавата като стопанин на пътя да си поеме отговорностите и задълженията, които трябва да изпълнява. „Да загиват по над 700 човека на година от пътнотранспортни произшествия е повече от притеснително и опасно за държавата, тъй като ние без война и природни бедствия губим много хора, а над 10 000 остават инвалиди след инцидентите. Крайно време е държавата да има политика за справяне с това бедствие, наричам го бедствие, защото виждате само за този летен сезон колко загинали има, извън тази катастрофа и никой нищо не прави“, коментира Свиленски.

Той каза още, че ситуацията е кризисна и е в безконтролно положение. Според него трябва да се приеме план със срокове, месеци и цели, чрез който да става ясно какво и защо се прави, със съответните хора, които трябва да отговарят за тези неща