"Корнелия Нинова заяви своята воля с оглед резултатите от изборите. За нас победата беше един глас повече от нашите опоненти, очевидно това не се случи". Това заяви в ефира на bTV зам.-председателят на ПГ на ”БСП за България” и председател на Националния предизборен щаб на БСП Георги Свиленски.

"В момента, в който бъдат приети правилата за пряк избор за председател на партията, от този момент тя ще освободи поста и ще влезе в предизборна кампания. 

Структурата на БСП е ясна, няма как да има преливане на някакви хора. Партията на тези избори показа, че е мобилизирана. Ядрото на партията излезе и гласува, за което благодаря", червеният депутат. 

"Днес Изпълнителното бюро ще направи анализ на изборите и всяка една организация ще прецени има ли нужда от промяна в ръководството си. Има места, където БСП печели - това не са малки градове. 

Всеки един член на БСП, който има визия за развитие за партията може да се кандидатира. Разбрахме сега, че губим изборите, когато излизат резултатите. Преди това кампанията с нищо не предвещаваше, че българските граждани няма да излязат да гласуват", коментира председателят на Националния предизборен щаб на партията.

Най-добре е на терен, когато виждаш хората и усещането. Купеният вот, който в тези избори не беше малък и той ще излезе в секторните анализи, 85% изборна активност при 95% гласове за една партия", завърши Свиленски. 

"Това ли е работата на министър-председателя, да шофира и да вози Нанков? Не беше грешка, че напуснахме парламента и това показват всички социологии. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!