Остри реплики в социалната мрежа си размениха директорът на Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски“ д-р Цветеслава Гълъбова и политическият PR Нидал Алгафари.

Провокирана от скорошно интервю на режисьора, психиатърката, която бе в Инициативния комитет, подкрепил президента Румен Радев за втори мандат, написа в профила си във Фейсбук, че „един човек, видимо поддръжник на коалицията на некъпаните, кинорежисьор /по образование/, “анализатор и пиар експерт” /според телевизията/ и агент на Шесто управление на ДС , според публичната му биография, пусна бомбата, че след изборите новото мнозинство ще се обедини, за да се иска импийчмънт на Президента.

Стана ми интересно поради абсолютната категоричност на това изявление, макар да знам, че въпросният разбира от Конституция по-малко и от мен. Че той няма време да се изкъпе от ходене по студия, ще е чел книжката, на която пише Конституция на РБ”.

„Е, това “на теория е възможно, на практика - не” се оказа. Условията да се случи са твърде добре и ясно регламентирани в основния ни закон /за ужас на коалицията на некъпаните/, а и резултатът хич няма да им хареса”, добавя Гълъбова.

Видимо засегнат от думите й, Алгафари побърза да отговори на удара.

„Приятели, една госпожа, психиатър, чийто преломен миг в живота ѝ е прочитането на книгата "Мъжът и жената интимно", публикувала мнението си спрямо мен. Представата ѝ за мен е в това, че не съм къпан. Според великият учен, пред който се прекланя изтъканата от завист и жлъч психиатърка, Зигмунд Фройд, тази ѝ представа се тълкува като копнеж за интимност. Но за такава близост трябва да са двама. В случая е едностранен копнеж по видими причини.

Под публикацията ѝ низ от "преуспели" и "знайни" драскачи в социалните мрежи, непотърсени от никой и за нищо се упражняват "остроумно" с името ми.

Замислих се, че ако тръгна да бягам назад, а те всичките вкупом се качат на талига и препуснат напред, пак няма да ме стигнат в този живот. Не че са лоши хора, но са оковани с букаи изковани от жлъч и омраза.

Та Гълъбова, колкото и да се извисяваш винаги ще си под орлите", заяви той.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук