Дали ще бъде завършена сделката за ЧЕЗ, зависи от компетентните органи Ако това беше просто покупка на мол или покупка на магазин, нямаше да има никакви проблеми. Това заяви в сутрешния блок на bTV депутатът от БСП Таско Ерменков.
„Не бих си помислил, че аз мога да си купя ЧЕЗ и мога да го управлявам“, каза той.
 
Ерменков беше запитан какви въпроси ще бъдат зададени на собственика на фирма „Инерком“ по време на изслушването ѝ в парламентарни комисии. Според него, няма смисъл тя бъде питана за опита ѝ в сферата. „Отговорът предварително е ясен, че познания и опит няма“, каза той и добави, че тя самата го е признала.
 
„Въпросът е откъде са парите. Има правото да дойде и да бъде изслушана като засегната страна. Мен не ме притеснява самата Гинка Върбакова, а това, че това става в България. Че това става по време на българското председателство“, заяви депутатът.
 
Ерменков директно заяви, че Борисов „е виновен за това, което става“.
 
„Сделката може да е финализирана, но не е финализирана, докато в България компетентните власти не се изкажат по чистотата на сделката“, посочи той.
 
„Скандално е, че държвата допуска хора, които въобще нямат понятие от електроснабдяване, да се занимават с тази жизненоважна дейност“, допълни той.
 
„Ние имаме един-единствен фаворит, който смятаме, че трябва да купи ЧЕЗ, и това е държавата“, категоричен беше Ерменков.