"БСП винаги е била проевропейска партия. Ние винаги сме разглеждали България като част от Европа. И никога не сме били съгласни с политики, защитаващи олигархията за сметка на средния европейски гражданин", това каза в ефира на Bulgaria on air депутатът от БСП Таско Ерменков.

"Това, което се случи по време на Националния съвет на БСП преди няколко дни, беше просто едно строго спазване на правилата за подреждане на листата за евроизборите. Предложенията бяха приети три месеца преди да се състои пленумът и в тях беше ясно посочено, че изпълнителното бюро ни предоставя варианти, които ние имаме право да подредим и допълним. Корнелия Нинова не е била бламирана", категоричен бе той.

"БСП винаги се е славела с това, че всеки неин член има право свободно да изразява мнението си. Горди сме, че можем да чуем различните гледни точки и да ги оценим. Именно в това се крие силата ни и вероятно ни е съхранило през годините", подчерта гостът.

"Ние сме единствената партия, която е управлявала държавата в продължение на 40 години и продължава да участва в управлението ѝ дори като опозиция", каза още Ерменков.