Тереза Мей намекна в интервю, че може да отстрани външния министър Борис Джонсън от поста му, предаде Ройтерс, цитиран от Нова телевизия. Външният министър декларира вярност към британския премиер, но някои приближени на Мей го обвиняват, че подкопава позициите ѝ, афиширайки своя версия за Брекзит.

„Сънди таймс“ съобщи днес, че на въпрос към Мей какви са плановете ѝ относно Джонсън тя е отговорила: „Никога не е било в стила ми да се крия от предизвикателствата и няма да започна да го правя сега“. Вестникът коментира, че това е сигнал, че тя се готви да подбере нови министри в кабинета си, като отстрани проблемните.

"Аз съм министър-председател и част от работата ми е да бъда сигурна, че винаги имам най-добрите хора в моя кабинет“, цитира я неделното издание.

От премиерската канцелария отказаха коментар с мотива, че още не са запознати с публикацията, отбеляза Ройтерс и припомни, че на конгреса на Консервативната партия по-рано тази седмица Тереза Мей срещна вътрешнопартийна съпротива.

Вчера Борис Джонсън написа в платформата за размяна на съобщения, че всички консерватори трябва да застанат „в кръгова отбрана“ около премиера Мей.