„Нека участниците да не се срамуват от това, че са в коалиция. Говоря за управляващото мнозинство – ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС, ДПС.

Нека не се срамуват от това, че са в коалиция. Докато това мнозинство подкрепя кабинета, дотогава ще имаме коалиционно управление“, коментира председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков.

Ако на някой не му издържат нервите, много вероятно е да отидем на избори. Това е въпрос на политическа мъдрост, политически разум и разговор за бъдещето на страната.

Василев хвърля оставка, ако не се случи това! Призна за бомбата на Борисов БЛИЦ TV

Има важни предизвикателства пред нас. Всеки ден се сменят участниците със слаби нерви. Важното е да се спазват договорките и да бъдат принципни решенията, които се взимат, а партньорите да отстояват думата си“, подчерта той, цитиран от bTV.

Думата „криза“ значи възможност. Във всеки един момент трябва да търсим възможностите за решения, които са в полза на хората. Дори изчистването на взаимоотношенията и създаването на механизъм за определянето на избираеми органи и регулатори е крачка напред“, добави Желязков.

„Гласуването на Конституцията и приемането на Бюджет 2024 – това е най-важното до края на годината. Важно е какво ще се отсее в резултат на обществените обсъждания и какво ще се предложи между първо и второ четене на текстовете.

Бюджетът също между първо и второ четене ще бъде значително променен. Ще говорим дали ми харесва в момента, в който видим предложенията“, каза още председателят на парламента.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук