Депутатите решават за бъдещето на проектоправителството на Росен Желязков в 13:00 часа утре. Това става ясно от публикуваната проектопрограма за работата на парламента.

Народните представители ще трябва да гласуват за министър-председател, структура и състав на Министерския съвет. 
Най-голямата група в парламента – ГЕРБ-СДС, получи от президента Румен Радев първия мандат за съставяне на редовен кабинет.

С министри от няколко предишни кабинета на Бойко Борисов и лица от служебното правителство на Димитър Главчев коалицията ще опита да спечели подкрепата на Народното събрание за редовен кабинет.

Желязков ще има един заместник – Томислав Дончев, който освен вицепремиер, ще бъде и министър на иновациите и растежа. 

Предлага се седем министри от служебната власт да останат и в неговия кабинет: министърът на финансите Людмила Петкова, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на отбраната Атанас Запрянов, министърът на транспорта Георги Гвоздейков, министърът на правосъдието Мария Павлова, министърът на туризма Евтим Милошев и министърът на земеделието Георги Тахов.

Преди това обаче те най-вероятно ще започнат работата си с изслушвания. По искане на парламентарната група на "Величие" в парламента ще бъдат служебният министър-председател Димитър Главчев и министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Те ще запознаят депутатите с позицията на България на предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон. 

В проектопрограмата си включени още няколко изслушвания.