“Свидетели сме на опит за възстановка на Отечествения фронт в София. Позицията на БСП и извънпарламентарната левица в лицето на “Демократи за силна България”, “Да, България” и на “Зелените” е еднаква. Това е може би начало на предизборната кампания на тези политически сили, но виждаме доста добре координирани действия от тези политически сили. Едните в парламента, а другите извън него.”

Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков на брифинг в парламента. По-рано днес председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов обяви пред журналисти, че представителите на левицата в общинския съвет ще поискат заводът за преработка на отпадъци да бъде построен в с. Яна, за да се спести замърсяването в София.

“С манипулации по проекта за завод за отпадъци БСП се опитват да умаловажат постиженията на правителството в деня, в който европейските лидери са в София”, заяви пък председателят на Комисята по околната среда и водите и депутат от ГЕРБ Ивелина Василева. По думите ѝ това е един от най-добрите проекти, а Европа не би подкрепила нещо, което би замърсило околната среда, защото именно Европейската комисия финансирала проекта. Тя добави още, че той е стартирал през 2010 г., като тогава представителите на БСП са го подкрепили.

“Бих казала, че това е рефлекс на колегите от БСП още от времето, когато Станишев береше макове по поляните на София”, допълни Василева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!