„Взетото решение в петък за прага на преференциите беше грешка. Винаги се случват грешки, няма някой, който да не греши”. Това заяви в предаването „Здравей, България” вицепремиерът Томислав Дончев.  „Това звучи и много лошо в ушите на гласоподавателите – няма да ви дадем да си пренареждате кандидатите”.

„На изборите през последните няколко години,  прагът, който е коментиран, е минаван, но е факт, че е много трудно”, коментира още Дончев. „От волята на партията и желанието на ражданите – по-важно е желанието на гражданите”.

"Ако резултатите на БСП на изборите не съвпадат с техните очаквания, те ще се изправят и ще кажат "Ето, казахме ли, че вотът е манипулиран". Това, което има най-голямо значение при изборите е кандидатите, които избираш и разбира се и волята на хората", каза още той.

"Нали не очаквате да ви убеждавам, че корупция няма. Разбира се, че има. Ние сме в класацията до останалите балкански държави. Ако трябва да се цитирам, ще кажа: Корупцията е проблем на обществото. Всички, които се дразнят на корупцията, всъщност имат роднина или познат, който е бил корумпиран или е давал подкуп. Това е истината", завърши той.