До последно се събра най-добрия отбор за изборите. Много е вероятно аз да водя листата на ГЕРБ в Габрово. Това заяви в телевизионно интервю вицепремиерът Томислав Дончев. 

"Правителството не организира изборите, а ЦИК - ние извършваме логистични функции",подчерта той. 

"Не сме си правили тънки сметки за ниска избирателна активност, никой няма полза от това", съобщи Дончев. 

"Победа за ГЕРБ значи да сме първа политическа сила. Бихме управлявали с предишни политически партньори, но понякога едно правителството се сформира след месеци преговори. Не бихме влезли в официална коалиция с ДПС, а формати като "експертен кабинет" са донесли много безобразия", обясни вицепремиерът. 

"В политиката трябва да се постъпва честно, почтено и с отговорност. Не винаги става политик от един експерт, а такива има много", коментира Томислав Дончев. 

"Лидерът, който е спечелил изборите е редно да бъде министър-председател", каза още той. 

"Заклинание са красивите обещания - и аз мога да кажа, че ще увелича заплатите петорно, но как ще го защитя", попита Дончев.

"Не може да се затворим за година. Пълният локдаун не е вариант. Дали МОЛ-овете и заведенията ще бъдат отворени, то никой не е длъжен да ходи. Личната отговорност е най-добрият начин за справяне с пандемията", категоричен бе вицепремиерът. 

"Вече съм чист, не знам как съм се заразил. Изкарахме вируса заедно със съпругата ми, към този момент усещам умора", разкри Дончев за битката си с коронавируса. 

"Буквално до дни, след като получим дозите ваксини, "зелените коридори" ще бъдат върнати. Опашката действа магнетично на българите", заяви вицепремиерът по повод масовата имунизация. 

Вицепремиерът отбеляза, че текат разговори с някои държави за ваксини, които са сертифицирани от Европейската агенция по лекарствата.