Във всяка държава има такива служби. Друг е въпросът как те се ползват. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия по повод пътния инцидент с кола на НСО.
 
„Аз ги ползвам когато съм на работа. Когато не съм на работа, карам всякакви превозни средства сам“, обясни той.
 
Вицепремиерът коментира изказването на президента Румен Радев и последвалата реакция на премиера Бойко Борисов.
 
„Хубаво е да има здравословно напрежение между институциите. Но когато критиката се превърне в повсеместна, от нея е трудно да се извлече нещо рационално“, смята той.
 
От изказването на Радев Дончев си е направил два извода – за тотална политическа ненавист на президента по отношение на правителството и скрито желание на държавния глава да бъде създател на „новата тройна коалиция“.
 
„Защо отнемате правото на премиера да бъде емоционален? В политиката има и страст и емоции“, каза той по отношение на реакцията на Бойко Борисов след интервюто на Радев.
 
Относно критиките срещу идеята за създаване на нова прокурорска длъжност, която да има право да разследва главния прокурор, Дончев каза: „Аз не чух нито едно предложение как да стане по-добре. Само кусури“.
 
„Промяната в Конституцията не е шега работа и би следвало да се извършва бавно“, добави той.
 
Вицепремиерът обясни и защо правителството забрани коледните банкети за държавната администрация. Според него, ако тези тържества се правят с публични средства, това не е добра практика. Основният аргумент е да има по-малко разходи.
 
Дончев каза още, че ако ще се купува нов правителствен самолет, той ще бъде малък. Засега не се знае колко би струвал, затова не е заложен като разход.