Напрежение не, понякога има търкания и разногласия и това е напълно нормално. Даже би било подозрително да не е така. Това каза пред журналисти в Народното събрание вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на въпрос има ли напрежение в управляващата коалиция след изказването на вицепремиера Валери Симеонов за втория лифт на Банско, предаде агенция „Фокус“.
 На въпрос търканията с вицепремиера Валери Симеонов не стават ли твърде чести той коментира: „Валери Симеонов има право на собствено различно виждане от това на другите колеги в кабинета. Също така има и правото и свободата да го изразява, и той го прави. Какво нередно има в това - така работи демокрацията. Ако въпросът е дали това поставя под въпрос устоите на коалицията, отговорът е не, това е оценката ми“.

„Напълно нормално е процесът да е динамичен, да има разногласия, различни гледни точки, понякога спор и различни виждания по различни теми. Дори в рамките на една политическа формация има различни виждания, какво остава между различни политически сили“, заяви Томислав Дончев.

Попитан дали вицепремиерът Валери Симеонов е изразител на собствено мнение или на „Обединени патриоти“ той посочи: „Този въпрос е най-добре да попитате него. Вкарвате ме в ролята не само на политически анализатор, но и на поведенчески психолог, а аз не съм такъв“.

„Когато говорим за казуса „Пирин“, предпочитам да се движим по изключително солидната устойчива линия на законосъобразността. Да гледаме какво пише в законите, да видим документите съответстват ли на изискванията на закона, стриктно придържайки се към точката, буквата, запетайката“, каза още вицепремиерът.