Никога и по никакъв начин не съм придобивал имущество от престъпна или каквато и да е незаконна дейност, декларира в съобщение до медиите Александър Томов по повод запора на негово имущество за 827 956 лева от Комисията "Кушлев".
В изявлението той посочва, че винаги е плащал своите данъци съобразно доходите си, които е декларирал добросъвестно и в съответствие със закона.

"Нямам и никога не съм имал незаконни източници на доходи, и констатацията на комисията "Кушлев" по този въпрос са предположения с лъжовен характер. Пълна глупост е, че има разлика между моите приходи и разходи, които съм имал, като съобщавам, че никой от комисията "Кушлев" не е проверявал моите договори и моите данъци, нито ме е питал за тях", заявява Томов. Той посочва, че всички имоти, които притежава семейството му, са придобити до 2006 г. и те по никакъв начин не могат да бъдат свързани с фалшивите обвинения, които са предявени. Възбраната на имотите, на които съм само съсобственик - къща в наследствен имот и апартамент в София - засягат интересите и собствеността на членове на моето семейство, което е незаконно, заявява Томов.

"От началото на това обвинение (2 юли 2008 г.) до сега, съм имал възможност многократно да прехвърлям това имущество на други членове на моето семейство. Но не съм го направил и няма да го направя. Защото това имущество е придобито законно, и защото аз никога и по никакъв начин не съм извършвал каквито и да са престъпления. Защото това е въпрос на чест и достойнство", пише още в изявлението си Александър Томов.

Според него той е подложен на политическа репресия от лица с голямо обществено влияние. По отношение на мен се действа безцеремонно, нагло и брутално, като целта е публично дискредитиране на името ми в навечерието на предстоящите парламентарни избори, смята Томов. Той посочва, че досега за 10 месеца нито един прокурор, нито един представител на комисията "Кушлев" не е разговарял с него или е проверявал негови договори, данъчни декларации, или е чул негови аргументи.

По-рано днес Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, наложи обезпечителни мерки по бъдещ иск за отнемане на имущество срещу Александър Томов, като стойността на обезпеченото имущество е в размер на 827 956 лева. /БЛИЦ