Да кажеш подобно нещо без да имаш доказателства е най-малкото внушение. От министрите на Кирил Петков аз съм имал най-добра комуникация с президента. Това каза пред bTV министърът на спорта в оставка Радостин Василев, който се отцепи от партия „Има такъв народ“ по повод репликите на Румен Радев за търговия с депутати, изречени за разцеплението в ИТН.

„По-скоро го определям като изпусната реплика“, каза той и заяви, че в противен случай е недопустимо да се говори за „търговия на депутати“ и „тържище“.

„Управлението на ГЕРБ през последните 12 години създаде една аномалия в българското общество. Обществото ни явно е болно, политическата класа също е болна, за да се възприема един акт на доблест, на смелост, като покупко-продажба“, коментира Василев собственото си напускане на ИТН.

„Аз мога да приема една пъплеща простащина да води една партия, но не мога да позволя тази простащина да изчегъртва цялата държава“, заяви той относно лидерството в ИТН.

„Аз не мога повече да подкрепям една деструктивна партия. Аз съм бил най-големият защитник на г-н Трифонов. До последно до подкрепях“, посочи Василев.

„Аз лично загубих доверие малко след края на лятото, когато ИТН не можа да направи кабинет“, обясни Василев и добави: „Тогава преговорите се водеха от Тошко Йорданов“.

„На Гроздан Караджов в парламента днес му пляскаха ГЕРБ и ДПС“, подчерта той.

„Никаква Македония не е тема. Това са едни последни опорки на една умираща партия. Македония не съществува като проблем. Там национално предателство не може да бъде извършено нито от Петков, нито от министрите“, каза той относно един от основните мотиви на ИТН за напускане на управлението.

Министърът на спорта в оставка заяви, че е завел дела за връщане на средства от дружество „Автомагистрали“ за дейности, които не са извършени.

„Не може така да напускаме коалицията. Нито си го обсъждал с министрите, нито си го обсъждал в партията. Никой от хората в ИТН не знае в кой момент какво ще реши Слави Трифонов. В това аз повече не мога да участвам“, категоричен беше Василев.

Напрежението ескалира! Гроздан Караджов извади кирливите ризи на Петков, намеси и президента

"Човекът който беше при вас преди малко, е лицемер истински". Това заяви Тошко Йорданов, който се включи от кулоарите на парламента веднага след Василев.  

"Какъв му е проблемът на Радостин с Гроздан (Караджов), не знам. Маймуните помнят по 3 минути, той би трябвало помни повече", заяви той по отношение на твърденията на Радостин Василев, че Тошко Йорданов е наредил "не пипайте Сталийски".  

"Ако ще си спомня, да си спомни по-нататък. Аз му казах: "Ако има сигнали срещу Сталийски, продължавай докрай". 

"Човекът е лицемер. Още повече в деня преди той да се излюпи по телевизията на пресконференция и да заяви че Слави е мафиот, предния ден аз бях в неговия офис в "Студентски град". Водихме мъжки разговор", разказа той и обясни, че е питал Радостин Василев дали е правил договорки с Кирил Петков, тъй като той е разбрал, че е имало срещи в дома на премиера. 

"Не брат, аз ли бе брат, аз не съм такъв". Всяка втора дума му беше "брат". След това се е хвалил пред същите тия хора как ме бил изпързалял", добави Йорданов. 

"Радостин решил че е много възмутен, когато събрах парламентарната група и казах, че заради Македония това правителство може да си замине. 3 минути по-късно той го разказа на всички", каза още Йорданов. 

Той се разгневи от изказванията на спортния министър в оставка: "Човек, който плаши една жена по телефона. В вие го чухте. И се държи като тъпа мутра. И тоя сега да говори за морал!".

По отношение на Северна Македония той посочи: "Имаме коалиционно споразумение и всеки, който работи против него, е предател. Кирил Петков го нарушава".

"Гроздан Караджов ги направи на саздърма днес в парламента с всичките им обяснения", каза той по повод дебатите за вот на недоверие в парламента.