Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев е безапелационният шампион в дисциплината „Най-голям чревоугодник“ в 49-ото Народно събрание, твърди Уикенд.

Според наблюденията на парламентарните им репортери, Настимир се хранел средно по 4 пъти на ден във ведомствения депутатски бюфет, отдавна прочул се с ниските и субсидирани от данъкоплатците цени.

На старта на есенната сесия на 49-ото НС Настимир Ананиев привлече погледите, след като противно на килограмите си, съумя чевръсто да се озове пръв на депутатската опашка за обяд.

Като опитен лакомник, овладял до съвършенство тънкостите на софраджийството, Ананиев застава пред парламентарната лавка още в 8:15 часа, буквално секунди, след като бюфетът е отворил.

„Настимир знае, че започват работа малко след 8 часа и веднага цъфва, защото тогава излиза първата партида садвичи със сирене „Филаделфия“ и сьомга, които са любими на всички депутати, но Настимир обикновено ги прережда и изяжда по-голямата част от партидата“, разказват негови колеги .

Те допълват, че около 10 часа Настимир се готви за втори щурм на парламентарния бюфет. Тогава депутатът се спира на кроасаните със сирене или на баничките. Има стил. Около 12:30 часа пак е заел челна позиция пред витрината с ястия  – за обилен обяд. Свидетели разказват, че той съумява да побере до 5 чинии в таблата си, а това е трудна задача дори и за професионален келнер.

Но това не е всичко. В 15:30 часа лидерът на "Волт" отново е в бюфета за следобедна закуска. Тогава обира това, което е оставало от обяд.

Неутолимият гад на Настимир е повод за шеги, дори от страна на съпартийците му, които понякога пращат в чат групата на ПП-ДБ приятелски колажи за неутолимия глад на Настимир.

Като легенда се разказва за негово посещение в Бургас. Настимир Ананиев трябвало да гостува на депутата Константин Бачийски.

В 10 часа му се обадил, че тръгва от София. В 12 часа Бачийски позвънил - от любезност да провери дали гостът му наближава морето, но се оказало, че той обядва някъде до Пазарджик, по магистралата. След като не пристигнал и до 14 часа, Бачийски отново позвънил. Изненада! Оказало се, че Настимир се забавя, защото тежка софра в града Стара Загора го отбила от пътя.

Пристигнал в Бургас около 16:30 часа и първото нещо, за което помолил домакина Бачийски било - да отидат на ресторанта "Док 5" на пристанището, за да хапнат, защото бил пригладнял от пътя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук