Президентът на САЩ Доналд Тръмп е следил всяка минута от военната операция по отстраняването на командващия елитните ирански части „Ал Кудс” Касем Сюлеймани.

Това е съобщил самият той на закрита среща със спонсорите на Републиканската партия, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на аудиозапис от срещата, провела се в петък в резиденцията на американския президент в Мар а Лаго, щата Флорида.

По данни на медията, Тръмп подробно е разказал как с помощта на специални средства дистанционно е наблюдавал кацането на Сюлеймани на международното летище в Багдад и срещата на иранския генерал със зам.-ръководителя на шиитското опълчение "Ал Хашд аш Шааби"  Абу Махди ал Мухандис, който също бе ликвидиран от американците.

Тръмп е казал още, че е слушал разговорите на американските военни, които наблюдават операцията с помощта на „камери, които са изведени на няколко мили височина в небето“.

Държавният глава припомни думите на един от военните, че на Сюлеймани и Ал Мухандис са им останали „две минути и 11 секунди живот“, след това - около 1 минута, след това - 30 секунди и т.н.

След отброяването е избухнала експлозия, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на Тръмп.