Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че няма да позволи победата му на президентските избори да бъде открадната чрез корупция, предадоха световните агенции. 

Целта ни е да защитим неприкосновеността на изборите. Няма да позволим на корупцията да открадне такива важни избори или които и да са избори и не можем да допуснем някой да принуждава избирателите да замълчат или да фалшифицира резултатите от вота, отбеляза президентът пред журналисти в Белия дом.



Тръмп каза, че се смята за победител на президентските избори и обвини демократите, че се опитват да откраднат изборите, да ги фалшифицират и чрез измамни допитвания са се опитали да разколебаят гласоподавателите да не ходят до урните.

Тръмп отбеляза, че сега всички признават, че допитванията, които са правили медиите, са били намеса на влиятелни групи в изборите в истинския смисъл на думата.

Президентът каза също, че допитванията са били правени така, че избирателите да си останат у дома, като се създаде илюзия за предимство на кандидата на демократите Джо Байдън и се намали възможността на републиканците да набират средства за кампанията си.

Президентът прогнозира, че изходът от изборите ще се реши във Върховния съд и ще има много съдебни дела. Имам чувството, че в крайна сметка ще се наложи съдиите да произнесат присъда, подчерта Тръмп