Ще се държа добре, но, ако срещу мен и нашата кандидат-президентска двойка, се пускат клетеви, няма само да се усмихвам. Това предупреди кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева в ефира на БНТ.
Запитана дали ще приземи Миг-29, председателят на НС отговори: "Номинирана съм като кандидат за президент, а не за военни маневри. Разбирам закачката, но по друг начин е конструирана президентската конституция. Ако ми се наложи да се кача на военно техническо средство, бъдете сигурни, че ще го сторя. Българските граждани със своя вот най-късно на 13 ноември ще посочат кой къде се е приземил".

"Целим национален идеал в интерес на държавата, единство, стабилност и сигурност на България. Живеем в сложни времена – мигрантска вълна, Брекзит сред бившите ни партньори, заплаха от тероризъм... всичко това трябва да ни обедини", заяви тя.
 
Известното клипче, на което пее "Цъфнал герб", Цачева коментира така: "Вие никога ли не сте пял, когато ви е хубаво и когато сте в компания?! Това са тъжни и комплексирани хора, които никога не са се веселили. Аз съм пяла в северняшкия ансамбъл в Плевен и, когато съм в компания с приятели, обичам да пея, макар последните години да не ми е останало време".
 
Относно това дали Борисов наистина ще се кандидатира на следващите избори и дали ще му топли мястото, тя заяви: "Това бе отговор на упреците в медиите за това, че ГЕРБ не по-рано е обявила кандидатурата си. Ето защо Борисов се пошегува, че сега, за да сме първи, ще обяви кандидатурата си за президент за следващия мандат".