Лазар Влайков категорично няма политически гръб. Влайков мълниеносно беше изключен от партия ГЕРБ. Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на правосъдието Цецка Цачева.
Припомняме, че Лазар Влайков е притежателят на пистолета, с който по време на детски рожден ден беше застрелян Атанас Тонков, собственик на заведение в село Виноградец. До вчера Влайков беше председател на Общинския съвет в Септември.

По думите й, политиците трябва да направят така, че да няма случаи на дерибействане на властимащи по места, подобно на случая с Влайков. Тя уточни, че от вчера антикорупционният законопроект е предоставен за обществено обсъждане. Надявам се до края на септември да излезе от Министерски съвет и да бъде входиран в Народното събрание, каза Цачева.

Според нея законопроектите на ГЕРБ и БСП имат различна философия и няма как да минат под общ знаменател. Проектът на БСП не изпълнява препоръките, които имаме по европейския механизъм за сътрудничество и оценка, посочи правосъдният министър.

Според нашето виждане комисия, избрана от Народното събрание, трябва да назначава председателя на антикорупционния орган. Трябва да има и контрол от съответните парламентарни комисии, защото в противен случай ще създадем един Франкенщайн, подчерта Цецка Цачева.