Не може да има упреци, че изборите във ВСС бяха манипулирани. Проследих избора на колегите и мисля, че бяха избрани достойни хора. Ако има някакви укори, всеки трябва да се сърди на собствения си вот. Това заяви от Брюксел главният прокурор Сотир Цацаров в ефира на Нова телевизия.
"Няма избор у нас, в който не е имало съмнения зза манипулиране. Не мога да зная какво е било в кухнята на Парламента но в крайна сметка избор с 2/3 бе реализиран. Той трябва да работи по-добре от предния и да оправдае очакванията на тези, които са го избрали", добави главният прокурор.

"Дразгите се отразяват негативно в очите на нормалния български гражданин, който очаква от ВСС нещо друго. Скандалите са с политически привкус и са нужни някому, за да се поддържа постоянно темата за добрите и лошите във ВСС. Българският гражданин не се интересува кои са те. Той иска справедливост", каза той.

Относно случая във Виноградец, Цацаров отрече да се е заел лично: "Понякога обаче мудността и липсата на адекватна реакция ме дразни невероятно. Дразни ме пасивността и нежеланието да се реагира максимално бързо. Прокуратурата има тия възможности. Не може да се прояви неусещане за това, което трябва да се направи. Не защото случаят е станал медиен, а защото става дума
за инцидент, изискващ спешни действия".

Запитан какво следва по случая с Цветан Василев, той отвърна: "Следва насрочване на делото в съда и започване на съдебен процес. Няма да се откажем от законовите средства на международната правна помощ, с която да окажем влияние на сръбските власти да престанат с този театър на екстрадиция".