Машинно гласуване ще се проведе във всички избирателни секции. Това каза Александър Андреев, говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), по време на пресконференция, предаде агенция „Фокус“.
По думите му в днешния ден с решение са били приети и техническите изисквания към машинното гласуване. Той уточни, че е потвърдена допълнителна изборна книга – протокол за машинно гласуване и в чужбина. 

„Отделно от това в изминалите дни бяха приети и решения, свързани с организацията, условията и реда на предизборната кампания, а именно условия на финансирането на предизборната кампания, правилата за отразяване по БНТ и БНР на предизборната кампания“, каза той. Андреев напомни, че в понеделник изтича срокът за обявяване на тарифите от страна на медиите към участниците в предизборната кампания. 

13 партии и 9 коалиции са регистрирани за изборите. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова по време на пресконференция

„Постъпили са заявления от 18 партии за регистрация, 13 от тях са регистрирани. ЦИК е постановила 3 отказа за регистрация, тъй като е имала нередности по документацията и те не са отстранени в срок. Регистрацията на една партия е заличена, поради обстоятелството, че след извършена проверка на списъка на избиратели, подкрепящи регистрацията, е установено, че не е налице необходимият брой от 2500 избиратели. Постановено е едно решение за отхвърляне", каза Камелия Нейкова.

По думите ѝ ЦИК не е постигнала мнозинство по казуса за допускане на ББЦ за участие в изборите. Нейкова добави, че документи за регистрация са постъпили от 9 коалиции, като всички от тях са регистрирани за участие в извънредните парламентарни избори. Нейкова уточни, че са постъпили две жалби от партии срещу решенията за отказ за участие в изборите.