В предизборната кампания ще чуваме подчертано национал-патриотични и социални послания. Това коментира политологът и шеф на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов, предаде агенция "Фокус".
"Изравнените сили между двете големи партии - ГЕРБ и БСП, ще подсилят противопоставянето по време на кампанията", каза още Симеонов.

"Външнополитическите теми, национализмът, популистките послания, социалното звучене, всичко това ще определя облика на кампанията", подчерта политологът.

„За първи път от много години насам се върна положението на двуполюсност, а това ожесточава говоренето между двете основни формации, върна се усещането за изравняването на силите между тях. Второ и много важно, е темата с машинното гласуване. Ако част от политическите сили решат да се възползват от нея пропагандно, може да бъде бомба със закъснител. Трето и много важно, е референдумът и потенциалното решение на съда, което може да играе роля за една по-напрегната обстановка около изборите и най-вече след тях“, коментира Първан Симеонов.

По думите му се очаква една много динамична кампания, с изключително много възможни бързи и изненадващи различия. Първан Симеонов каза още, че много внимателно трябва да се гледа на Обединените патриоти, партията на Марешки и новите десни формации в рамките на предизборната кампания. "БСП сега има инерция от президентските избори и промените в партията са добър подход", коментира политологът.

„В България имаме своеобразен национал-социализъм. Този коктейл от радикални идеи и популизъм обаче не винаги води до много добро“, допълни Първан Симеонов.