Централната избирателна комисия започва днес да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за народни представители, насрочени на 26 март 2017 г., съобщиха от пресцентъра на ЦИК.
Приемането на документите ще се извършва всеки ден от 09.00 до 17.00 часа в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І“ №1, Официален вход, Източно крило, откъм паркинга встрани от Националната художествена галерия.
 
Крайният срок за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и коалициите е до 17.00 часа на 8 февруари 2017 г. и се извършва по реда на Решение № 4133-НС от 26 януари 2017 г.
 
По традиция, партия ГЕРБ ще е първата регистрирала се за изборите. ГЕРБ ще подаде документи в ЦИК  за регистрация за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори още днес.
 
В 9 часа административният секретар на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов, Димитър Главчев, Десислава Атанасова и младежи от ГЕРБ ще внесат папките с необходимите подписи за участие на партията в изборите.