Темата за Украйна нажежи до червено страстите в парламента. Отговори на въпроси от депутати дадоха премиерът акад. Николай Денков и министърът на отбраната Тодор Тагарев.

БЛИЦ припомня, че именно заради това министър-председателят се оказа във взривоопасна ситуация.

Изявленията многократно бяха прекъсвани от подвиквания от залата. Най-активни от едната страна бяха представителите на „Възраждане“, а от другата – на ПП-ДБ.

Докато Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ се изказваше от парламентарната трибуна, депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков беше изведен от залата.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

След това Ангел Георгиев от „Възраждане“ заяви от трибуната: „Да приветствам това, че квесторите изведоха лицето Манол Пейков от залата, което лице беше във видимо нетрезво състояние. Не знам как го допускате тук и очаквате да взима отговорни решения за бъдещето на България, след като той очевидно е злоупотребил с определени субстанции.

Оставям настрана факта, че от няколко дни не си е сменял дрехите, ходи с едни и същи дрехи. Понамирисва.

Това няма особено значение. Въпросът е, че той не е адекватен. Дъхаше на алкохол. Това го видяха всички в залата“.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Мисля, че това е върхът на падението за ПП-ДБ. Вземете мерки, моля ви се. Това нещо не е приятно за никой в залата“, добави той.

Пейков обаче се завърна в залата. Някои депутати го посрещнаха с „Наздраве“.

„Господа и симпатяги, имам много несъвършенства. Пълничък съм, понякога съм рошав, кривоглед съм.

Но пиенето не е един от пороците ми. Събират ми се около 50 грама на година.

Проверете си опорките още веднъж. Виждам, че съм трън в задните ви части. Търсите начин да влезете под кожата ми. Това не е правилният начин“, каза той от трибуната, задъхвайки се.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Може би с по-цивилизовано отношение, може би ако промените отношението към себе си и към света, може би ако имате по-малко гняв към околните и към себе си. Сериозно ви го препоръчвам, също и среща със специалисти психиатри“, посъветва той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук