Най-добрата характеристика на бюджет 2020 – много харчене, малка ефективност. Този бюджет не е за хвалене. Здравната система не е реформирана, наливат се по 500 млн. лева на година, а лекарите и пациентите стават все по-недоволни.

Това заяви заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в сутрешния блок на Нова телевизия.

“Няма давност за такъв тип морални прегрешения, каквито има Валери Симеонов. Да припомним, че той първо блъскаше възрастни жени по границата. Тогава никой не протестираше, защото жената беше етническа туркиня", каза той по повод избора на Симеонов за заместник-председател на Народното събрание. 

"После Симеонов заяви, че ромските майки раждат като “кучки”. Пак никой не реагира. После обаче той засега най-чувствителната част от обществото - майките на деца с увреждания. Той напада само майките”, каза още той.

“Заради един Валери Симеонов няма да си нарушим обещанията към избирателите, които са ни изпратили за работа. Ще присъстваме в зала, но когато той е на трибуната няма да се изказваме или обръщаме към него”, допълни Цонев.

“Винаги сме подкрепяли добрите идеи. Не така стана с ДДС-то. Обясних механизма в зала и заявих, защо ДДС трябва да бъде намалено, управляващите не ни послушаха”, разкри депутатът от ДПС.

“Достатъчно много депутати са разследвани, а ДПС няма да подкрепи Цацаров за шеф на КПКОНПИ само, за да не ни разследват”, категоричен бе той.

“Депутатите и политиците нямаме роля в избора на главен прокурор. Защо се месят, не е работа на политическата система да се меси в независимата съдебна система”, завърши Йордан Цонев за избора на нов главен прокурор.