Данните са толкова отчетливи и ясни - струваше си яростно да се борим срещу предложението, вкарано в НС и подкрепено от БСП, ДПС и ГЕРБ. Това заяви Антоанета Цонева от ДБ относно анкета, според която 60% от хората не одобряват да има хартиени бюлетини към машинното гласуване.

"Машинният вот осигурява честност, защото няма недействителни бюлетини. Ноември м.г. на последните избори имаше само 11 000 недействителни гласа и то в секциите с хартиено гласуване", добави тя.

"Обстоятелствата са форсмажорни - криза върху криза, четвърти избори и, ако няма да могат да се използват машини, това ще е атентат срещу изборният процес", уточни Цонева.

Тя проговори и по горещата политическа тема дали ДБ и ПП ще се явят заедно на изборите.

"Хората които стоят зад европейския избор на Бг очакват уверена сила, която да отстрани ГЕРБ от водаческото място в момента. Едно обединение ще доведе до заявка за първото място, което неминуемо ще енергизира избирателите от демократичната общност и ще привлече колебаещи се. Това ще доведе до добър резултат", каза още тя.

На въпрос може ли след изборите да се прави коалиция между ГЕРБ и ДБ, Цонева каза: "Трябва ясно обединение, за което хората да гласуват и ГЕРБ да бъде махнат от първото място. ДБ няма и не може да се коалира с ГЕРБ. Категоричната ни позиция е, че ГЕРБ и ДПС трябва да са далеч от властта".