„Трябва конструираме силна политическа сила, за да поставим ясни цели и да не се чудим на кои червени линии да угодим“, заяви пред БТВ Христо Иванов от ДБ.

Запитан как от партията му излизат на протест против договаряне на газови доставки от „Газпром“ и възобновяване на преговорите, след като само преди седмици бяха в коалиция с БСП и Корнелия Нинова, които искаха точно обратното, Иванов заговори за коалиция с ПП.

„Затова предлагаме коалиция на колегите от „Продължаваме промяната“, защото условията, при които беше формирана четиричленната коалиция в миналия парламент преди войната, се промениха, след като тя започна. И тази промяна не е нещо, което можем да игнорираме“, каза още той.

Той е на мнение, че ако с формацията на Кирил Петков и Асен Василев се явят с общи листи ще имат достатъчно парламентарна сила, за да противостоят на подобни призиви, които отправят БСП.

Иванов предупреди служебното правителство, да не се месят в политическия процес. Хаос имало, но не било работа на правителството излъчено от Румен Радев да се бърка в политическите процеси и предупреди, че ако продължават ги очакват протести. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук