Имаме реални резултати в борбата с организираната престъпност и трафика на хора. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който откри конференцията „С теб съм! Важният си ти! Трафикът на хора е сериозен проблем“ в Софийската младежка лаборатория за иновации.

„Трябва да вдигнем завесата и да кажем какви са реалните проблеми, които стоят пред младите хора. Всеки тук трябва да стане посланик на това как да информираме младите хора да не се въвличат в такива схеми на престъпност.

Тук днес има деца, родители, учители“, отбеляза Цветанов. По думите му всяко дете и всяко момиче имат своите мечти, които могат да сбъднат, когато са добре информирани и знаят какво може да им се случи и как да се предпазя. „С холандските ни приятели реализираме много съвместни проекти и благодарение на координацията между българските и холандските служби имаме реални резултати в борбата с организираната престъпност и трафика на хора“, посочи Цветанов.

„Спасяването на няколко човешки съдби си заслужава да правим това, което правим днес“, заяви той, като допълни, че по тази тема се говори малко, но тя е изключително тревожна и може да бъде много поучителна. „Най-големият проблем, е че България все още е източник на трафик на момичета. Децата трябва да бъдат информирани, а родителите да държат приятелската връзка с тях, за да могат да споделят всичко, което преживява и родителите и неправителствените органи да предотвратяват това да се случи“, каза още Цветанов