Вече трети ден не чуваме ни вопъл, ни стон от Иванов, Панов и компания относно скандалното решение на Софийски градски съд. А именно – предсрочното освобождаване на „Наглите“ – бандата за отвличания, убийства, рязане на крайници и взимане на откупи.

Като свой мотив СГС посочи превъзпитанието, което двамата са получили зад решетките. Как точно го установиха – не е ясно. И изобщо – може ли да се превъзпитат хора, които разплакаха десетки майки само преди седем години? Всъщност – истинският мотив на съда са милионите левове, които бандата присвои от жертвите си. Вероятно крупната сума е заровена някъде и до нея се прибягва единствено, когато трябва да се купи благосклонността на правораздавателните органи. В случая – на Софийски градски съд.

Решението е отвратително и скандално. Възмущението си вече изрази цялото общество – от жертвите, през вътрешния министър заловил бандата (Цветан Цветанов) до съдебни журналисти и почтени магистрати.

Уви – оглушително мълчат иначе най-гласовитите борци за справедливост в съдебната система. Грам не чуваме да искат проверки на СГС, да искат оставката на шефа на съда – Калоян Топалов, да организират протести срещу неморалния акт, извън всякакви етични норми и правила. Не чуваме, защото мафиотският СГС работи за тях. За шпицкомандата на подсъдимите олигарси, за истинското мафиотско задкулисие в Републиката.

Мълчи Христо Иванов и партията му „ДаЙ, България“ (получила за две седмици регистрация от СГС. За същото чакаха месеци наред депутатът Кадиев и евродепутатът Бареков). Христо Иванов мълчи, защото се оказа, че законопроектът, позволил освобождаването, е негов и на приятелите му от Българския хелзинкски комитет, написан по времето, когато беше министър на правосъдието! Тук мълчи, но „ДаЙ България“ и Христо Иванов организираха пресконференция, на която поискаха оставката на Цацаров, часове след като Паунова от придворната им ТВ БиТ разпространи прословутия ютуб запис, в който червеният олигарх Сашо Дончев се жали от главния прокурор.

Мълчи Лозан Панов – шефът на ВКС изтърка плочките в телевизионните студия да обяснява колко лошо било, че Цацаров се срещал с политици в кампания, удобно пропускайки личното си участие в предизборно мероприятие на „ДаЙ, България“ и „Нова Република“. Днес, обаче, Панов дума не обелва за решението на СГС. Не изнася високопарни речи, в които с апломб да изреве като бенгалски тигър – стига толкова, СГС!

Мълчи Калин Калпакчиев – членът на ВСС написа дълги и напоителни писма до Европейската комисия, в които искаше Брюксел да разследва кафето на Цацаров. Но писмо, че СГС освобождава „Наглите“ няма да напише, Калоян Топалов му е приятел. А и Калпакчиев е съдията, който пусна на свобода Марио Николов по аферата „САПАРД“. Пусна го, когато немските съучастници на Николов вече бяха излежали присъдите си в немски затвор. Какво му пука на него за справедливо правосъдие? Зорът е да махне Цацаров, това е мисията на пионката, която е възложена от подсъдимите кукловоди.

Мълчи „Съюзът на съдиите“ – иначе доста активни по всякакви казуси. Помним как началникът на НПО-то Атанас Атанасов пишеше писма до собственици на медии с искане за уволнение на неудобни разследващи журналисти. Но писмо за СГС и „Наглите“ няма да напишат. Шефът на съда Топалов е тяхно протеже, ще го бранят матросовски на амбразурата с всички сили и средства.

Мълчи „Правосъдие за всеки“ – лидерът им Велислав Величков е стар другар на Прокопиев от времената на Костовата разбойническа приватизация. Именно тази тема ги събра в битката с прокуратурата, която заяви, че ще направи всичко по силите си да каже истината за ограбването на държавата през бандитския Преход.

Мълчи и партията на Радан Кънев. Преди седмица ДСБ на практика организира марша на Прокопиевата бригада. На събитието присъстваха около 1500 души, основна част от които бяха членове на тъмносините, събрана от всички 24 района на столицата, след къртовски двуседмични усилия на партийните координатори.

Как няма да мълчат? СГС е техен. Председателят Топалов е близък до тях. Това разкритие направи премиерът Борисов в интервю за „Медиапул“ през март миналата година.

И не само СГС. В стенограмите „Арго“ четем, че Радан Кънев поема ангажимент той лично да уведоми Лозан Панов за кандидат-президентската номинация, която той е получил от сбирката с подсъдимия олигарх Прокопиев. Явно е доста близък с шефа на Върховния касационен съд (ВКС).

Тази близост се доказва и от участието на Панов в кампанията на коалицията, с която ДСБ участваха в последните парламентарни избори. Две седмици преди вота председателят на ВКС присъства на партийно мероприятие организирано от „Нова Република“ и „ДаЙ, България“. На въпросното събитие той гордо позира за снимки рамо до рамо с Петър Славов, водач на листа на „Нова Република“ в 27 МИР Стара Загора.

Във въпросната кампания няколко пъти Кънев призоваваше за румънски модел. Ако наистина го искаше, то днес щеше да каже:
„Наглите са за затвора. Калоян Топалов – също!“

За съжаление май се оказа, че Наглите не са само група за отвличане.
Наглите са и Прокопиевата шпицкоманда – организирана престъпна група за атаки и конспиративни сценарии срещу институциите и държавността.

Наглите са Иво Прокопиев, Лозан Панов, Калоян Топалов, Христо Иванов, Радан Кънев, Калин Калпакчиев, Съюзът на съдиите, Правосъдие за всеки.
А тяхна жертва е целият български народ.