Нашите политически опоненти нямат усещането, че ще спечелят тази битка. Те искат да проверят как ще се представят, за да реализират свои лични интереси. Най-добрата кандидатпрезидентска двойка са Цачева – Манушев. Това заяви по БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Нашата цел е да запазим стабилността в страната, президентската институция да се представлява от човек, който може професионално да заема тази длъжност. В качествата на Цецка Цачева има много потенциал, тя е много градивна. Като председател на Народното събрание тя е най-информирана и най-подготвена за тази длъжност, допълни Цветанов.
 
Не сме закъснели с представянето им. Цачева не можеше да влезе в кампания по-рано, защото е председател на Парламента. Сега предстоят над 200 среща в населени места. Двойката ще посети абсолютно всички области в страната.
 
Дебат може да има между първите двама, ако се стигне до балотаж, допълни още Цветанов и поясни, че има символика в номер 17, който ни се падна за бюлетината, тъй като мандатът започва през 2017 година.
 
Не подценявам никого от конкурентите ни. Ако кампанията на Орешарски стартира с белия автобус, поне ще е на по-високо място. Той събра много негативи по време на мандата си като министър-председател. Радев пък не може да даде алтернатива, допълни зам.-председателят на ГЕРБ.
 
При загуба на президентските избори, ще има предсрочни избори, обясни той. Затова има пълна мобилизация на структурите ни. Всички областни щабове ще работят на пълни обороти. Убеден съм, че ще успеем и ще можем да запазим стабилността на страната, каза още Цветанов.