Винаги много се е говорило за възможности за корупционни схеми при получаването на българско гражданство. Компетентните органи показват, че имаме нулева толерантност към подобни деяния, които уронват името на държавата.

Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по повод акцията на прокуратурата в Държавната агенция за българите в чужбина. "Не трябва да коментираме, докато прокуратурата не изнесе доказателства и факти. Мога да заявя, че като политици подкрепяме подобни акции, които се справят с тези проблеми. Не трябва да се възприема, че в правителството има някакви квотни разпределения, за да се задоваляват политически искания. В коалиционното споразумение ясно е разписано всичко. Това, което направихме, е, че всяка една от формациите направи своите предложения, за да работим добре и правилно. Това, което мога да кажа, е, че за тази агнеция Обединени патритоти имаха предложение и то не е направено, за да се осигурява "чадър" на председателя. Ние реагираме веднага на подобни практики. Подкрепяме всяко едно действия на органи и институции, които се борят с корупцията. Подкрепяме и всяко едно кадрово решение, което води до по-добра работа" добави Цветанов коментирайки новината, че председателят на ДАБЧ Петър Харалампиев, който е предложен за шеф на агенцията от Обединени патриоти, е задържан.

"Трябва да отчитаме добрите неща, които се случват в държавата. Вчера имаше извънредно заседание на Министерски съвет. На него беше приет проектобюджета за 2019 година. Всички видяхте какво казват цифрите вътре - над 5,5 млрд. повече за заплати, пенсии, социални разходи, образование, здравеопазване, намаляване на дефицита, икономически ръст, ръст на БВП. Това показва, че изпълняваме обещанията от управленската си програма. Да, има противоречия в коалицията, но те не са на база политики, а по-скоро междуличностни. Българските граждани много добре разбират какви ангажименти сме поели и как ги изпълняваме. БСП не може да бъде алтернатива на сегашното управление с "Визия за България". Най-важното е, че вчера МС даде възможност на парламента да започне работа по приемането на Бюджет 2019", категоричен беше Цветанов.

"Обединени патриоти трябва да решат вътрешните си проблеми. Имаме нужда от една още по-силна политическа воля, за да продължим да изпълняваме управленската си програма и ангажименти. Ако има нужда, ще свикаме коалиционен съвет по темата за кадровите решения. Трябва да има споделена отговорност в коалицията. Не трябва да се делим, че някой е понесъл повече или по-малко отговорност. Трябва да обединим общите си усилия, за да бъде управлението успешно. Не трябва да се прехвърля отговорността към един от двата субекта във властта. Днешните действия на компетентините органи трябва да бъдат подкрепени и от Обединени патриоти, и от ГЕРБ. Трябва да гарантираме на органите, че им оказваме пълна подкрепа", добави той по темата за кацията в ДАБЧ.

"Мога категорично да заявя, че държавата е много по-силна от всеки, който иска да я разклати. МВР извършва необходимото, за да се справи с посегателството над полицаи. Обстановката в Мъглиж е спокойна и полицията си е свършила перфектно работата", обяви Цветанов за поредния инцидент, при който роми нападнаха полицаи.