„Недопустимо е главният прокурор на България да изпраща само до един член на Европейския парламент, и то от определена политическа сила- ЕНП,  факти и обстоятелства за „експертизи“, които не са станали достояние на членовете   на   делегацията,  която посети България, нито на Комисията по бюджетен   контрол.

Недопустимо е селективното  изпращане на информация от българските власти до представители само на определена политическа сила.

Недопустимо е да се споделя противоречива информация, която не е официално становище на прокуратурата, без предварителното знание на членовете на комисията в точки, нефигуриращи в дневния ред на заседанието.“ Това заяви евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова, която е член на Комисията по бюджетен контрол и член на делегацията по повод изявленията на г-н Томас Здеховски за снимките на златото и парите в чекмеджетата на Бойко Борисов.  

Според нея: „Поведението на г-н Здеховски хвърля сянка върху интегритета на Европейския парламент, тъй като е правно неприемливо публично да се споделят доказателства в текущо разследване, без съгласието на съдебния орган.“ Цветелина Пенкова е обезпокоена, че това може да опорочи съдебния процес и да има неправомерно влияние върху съдебните органи. „Свободната интерпретация на г-н   Здеховски на непублични документи и кореспонденция  оставя  усещането за  политизиране  на случая в условията на политическа криза в България“, смята Пенкова.