Четирима полицаи от бившата Главна дирекция за борба с организираната престъпност ще бъдат уволнени дисциплинарно заради случая с починалия при разпит арестант Пламен Куцаров, съобщи Дарик радио. Министърът на вътрешните работи Михаил Миков отказа да уточни какво е решението му по казуса, но потвърди, че вътрешното разследване е приключило.
Според вътрешния министър нарушения на правилата при ареста на Куцаров има. Какви ще бъдат наказанията в МВР и колко ще са уволнените, той отказа да съобщи.
„Има предложения до мен, но няма да коментирам, преди да взема решение. Връчени са ми резултатите от комисиите, които бяха по дисциплинарните производства. Продължавам да смятам, че има определени нарушения на правилата. При всички случаи има решение на съда, в рамките на което е извършена операцията по този случай. Другите детайли са предмет и на дисциплинарното производство, и на наказателното производство и аз няма да ги коментирам”, заяви вътрешният министър.
Михаил Миков отказа да уточни дали преди време МВР е разработвало бившия директор на Националната агенция за приходите Мария Мургина. Вътрешният министър поясни, че до края на тази седмица ще станат ясни съкращенията на служители във вътрешното министерство. 20% от щата на административния състав ще бъде съкратен. Само 6% от тези бройки обаче реално са заети. /БЛИЦ