От "Демократична България" не знаят кои са им дарителите за предизборната кампания, стана ясно от признанието им пред медиите.
Христо Иванов си нямал и представа дали подсъдимият Иво Прокопиев е проявил щедрост към съмишлениците си от ДБ, за да успеят да вкарат поне един евродепутат, съобщава Канал 3.

Иванов не успя да отрече с категоричност, че Прокопиев е спонсорирал кампанията на ДБ. "Това не ми е известно, но аз не познавам всички дарители. Не съм гледал всеки дарител поименно", изпадна в противоречие Христо Иванов.

В напъна да се измъкне от въпроса, Иванов се оплете тотално, защото излезе, че хем познава някои дарители, но не всички, хем в същото време не бил гледал списъка с имената им.

С други думи - някои дарители се знаят, други не, но е по-удобно всички дружно да се премълчат. Все пак Иванов обеща отчетност до лев кои са спонсорите и колко са инжектирали в кампанията за ЕП, в която отидоха близо 200 хил. за медийна реклама. По официални данни към 22 май на сайта "Отворен парламент" ДБ са изхарчили повече пари за медии от ДПС, Атака и НФСБ и по разходвани пари се нареждат веднага след БСП, Воля, ГЕРБ и ВМРО.

В същото време другият водач на изборното обединение Атанас Атанасов заложи на скромността и не хареса свързването на Прокопиев с дарения за избирането на Радан Кънев. "Нашата кампания беше сравнително скромна, ние сме извънпарламентарна формация. Работили сме с финансови средства само от дарители, всичко това е публично. Можете да се запознаете и да не акцентирате сега върху едно или друго", издразни се Атанасов.