Бойко Борисов управлява два пъти и два пъти подаде оставка, заради самозапалили се хора и заради загубени избори от БСП. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание по време на обсъждането на проекторешението за създаване на Временна комисия за установяване на пропуските и нарушенията в дейността на Агенция „Пътна инфраструктура“ и бившата Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ при провеждането и изпълнението на процедури по изграждането на магистрали и пътища.
„Бих разделила дискусията на две. Едната - продължаване на лошата практика от 43-ото НС да ударим дъното с ниско равнище на дискусията, с елементарни примери, с безпринципно противопоставяне и връщане години назад“, каза Нинова. Тя заяви, че иска да даде друго качество на 44-ото Народно събрание. Нинова припомни само един факт на тема комисионни и сделки - "Симитли и един голям строител на магистрали с пряка изповед в ефир".

„Спрените еврофондове на БСП и правителството на Станишев и пусканите на Борисов. Факт, спряха плащанията по програма „Наука“ на Борисов 2“, каза тя. „Пет пъти БСП е управлявала и пет пъти е водели страната до фалит. Правителството на Бойко Борисов управляваха два пъти и два пъти подадоха оставка“, коментира Нинова. "Казвате, че ние нямаме право в този парламент да бъдем съдници, да имаме позиция, да изразяваме мнение и да искаме комисии. Как да нямаме право, след като сме тук, от името на 1 млн. българи“, попита лидерът на БСП. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!