Редовни избори за общински съветници се провеждат днес в Петрич. Те бяха касирани от съда заради купуване на гласове, подменени протоколи, фалшиви подписи и други нарушения.
Лидер на листата с кандидати за общински съветници на коалицията "За нашия Петрич" е арестуваният за контрабанда на цигари президент на футболен клуб "Беласица" и общински съветник Костадин Хаджииванов- Коце Маца. Хаджииванов беше задържан на 1 септември септември при опит да влезе в Гърция през ГКПП Промахон с европейска заповед за арест, издадена от германските власти и по-късно с решение на гръцки съд екстрадиран в Германия. Коалицията "За нашия Петрич" беше регистрирана след ареста му. Германските власти издирват Хаджииванов за контрабанда на 450 000 мастербокса цигари.
В Петрич гласоподавателите ще трябва да избират между кандидатите на 22 партии и четири коалиции, в чийто листи са записани имената на общо 252 кандидати за общински съветници.  Два дни преди самия избор МВР съобщи, че в Петрич са изчезнали печатите на 32 секционни избирателни комисии. Поради тази причина спешно бяха направени нови печати, за да се проведе вотът. 
Право на глас имат 52 273 души. 92 са секциите, разположени в общината, като 60 от тях са в селата, а 32 в Петрич. Над 300 полицаи ще се грижат за реда в изборния ден. /БЛИЦ