Най-ранобудните жители на село Драгана, община Угърчин в област Ловеч, коментират оживено резултатите от първия тур на президентските избори още от сутринта. В родното село на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева право на глас имат 155 души, от които са гласували 120. От тях 64 са подкрепили Цачева, 32-ма са гласували за Румен Радев, а 10 - за Красимир Каракачанов, съобщи БНР.
Според едни Цачева доказва, че е обединителка и политик от европейски тип и неин плюс е натрупаният стаж в политиката, за разлика от липсата на такъв при Радев. За други Цецка Цачева си е добре в народното събрание, не й е мястото за президент и не е добра кандидатура.

Запитани кое носи подкрепа за Румен Радев, местни хора споделят, че Радев е носител на нови идеи и ново действие, има визия и е дисциплиниран човек.

Ето как звучат някои от оценките на хората за двамата кандидати, които отиват на балотаж, и за българските политици вкупом: Мина времето на военните, на генералите. Времето е на младите, на цивилизацията. Старите ни омръзнаха: 25 години партизанщина.

Който и да е (новият президент - бел. ред.) България е малка страна и ще слушаме, каквото ни кажат отвън, допълва друг избирател.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ РЕЗУЛТАТИ, КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА