"Тази седмица, може би след ден, два ще приключат споразуменията. Решенията ще се взимат на базата на консенсус. Стратегическите приоритети, които вече са публикувани са задължителни за всяка от страните. Най-малкото отклонение ще се счита за денонсиране на споразумението." Това коментира Валери Симеонов по повод съставянето на правителството пред камерата на БНТ.

"И за нас и за ГЕРБ е важно да изградим отношенията си на една сериозна база. До дни се надяваме да подпишем всичко. Структурата вече е договорена. Той разкри, че вероятната структура ще бъде 1 министър-председател и четирима вицепремиери. На въпрос колко ще са вицепремиерите от Патриотите, той отговори следното: Досега тази тема не сме я коментирали. Всякаква информация по работата на министерство ръководено от едната политическа сила ще бъде предоставяна по желание на другата политическа сила. Това е новото. Ще има възможност за осъществяване на контрол.", допълни той.

"Постигнали сме обща стратегическа програма и по нея ще работим. По темата с мажоритарния вот оставаме на различни позиции и там решенията ще се взимат в Парламента.", категоричен е Симеонов.