Познавам хората, напуснали днес ПГ на БСП. Те явно имат своите дълбоки мотиви, за да предприемат тази стъпка, но най-добре поканете самите тях, за да ви обяснят. Няма как да коментирам темата за кворума, след напускането на тези шест народни представители от БСП, защото задкулисните политически игри са ми много далечни.

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод новината, че шестима депутати от БСП напускат парламентарната група на партията. Зам.-председателят на парламента коментира и горещата тема за нестихващите протести. 

"Не мога да разбера думите от днес на г-н Карадайъ. За какъв диалог говори той? Със сигурност експертно правителството не е решение на проблемите. За мен предложението на Красимир Каракачанов за експертно правителство бе малко удар в гърба, защото партньорите му не бяхме информирани - нито аз, нито г-н Борисов. ", посочи Симеонов.

Той коментира и протестите. "Аз не одобрявам начина на протестиране. Това не са протести а масова проява на вандализъм и хулиганство. Пострадаха редица сгради. Това са занимания по хулиганство, вандализъм и омраза. Най-лошото е, че няма никаква реакция и нито един задържан за тези вандалски прояви - замерване с домати и яйца. Другото лошо е, че медиите подкрепяте тези протести и не смеете да кажете една лоша дума", разкри Симеонов.

"Темите за Изборния кодекс са обсъждани достатъчно много в комисии и пленарна зала. Не мога да намеря нито един мотив на президента за ветото. Той отново отправя остри думи, които разделят обществото. Неговата победа и победите на кметовете на БСП нечестни и манипулирани ли бяха?

Румен Радев се държи като вечно недоволно и капризно дете. С тези си действа той няма да бъде запомнен с нищо в българската политика и история. Той може да налага вето, но стига то да е аргументирано, а не само да говори празни приказки.

Машинното гласуване няма да допринесе за нищо. Машините са отхвърлени навсякъде, защото те допринасят за много по-голяма възможност за манипулиране на изборите. Това е крайно време да бъде обяснено на българския народ. Единствената разлика между Радев и Нинова е в половете им. И двамата отхвърлят всичко, което идва от управляващото мнозинство и само критикуват", категоричен бе той.