След като организираната престъпност не се притеснява да се изявява посред бял ден, за мерки за сигурност оттук нататък е късно да се говори. Това коментира пред Радио „Фокус” – Бургас Валери Симеонов, съпредседател на ПП „Патриотичен фронт-НФСБ и ВМРО” по повод престрелката в к.к. „Слънчев бряг” на 8 юни вечерта, когато бе убит 41- годишният охранител на Димитър Желязков, по-известен като Митьо-Очите.
Двама души бяха ранени, сред които е Желязков, който е в критично състояние, с пряка опасност за живота. По думите на Симеонов, единствената мярка, която може да се предприеме към настоящия момент, е присъствието на повече полицаи в курортния комплекс. „Другото, което трябва да се направи, но това е свързано, според мен, с определени кадрови промени в РПУ-Несебър и РПУ-Поморие, може и в Бургас, но там трябва да се поставят хора, които не са обвързани с местни зависимости, които са извън тази общност на несебърското общество, за да могат тези хора да предприемат бързо мерки за респектиране на организираната престъпност, въобще на „мутренските”групички, защото се вижда, че местните, досега действащи началници , както и прокурори и съдии явно не са направили нищо.

С други думи на първо място- трябва да има малко повече униформени. На второ място- прибиране за сезона на известните в района действия на престъпния свят. Между другото това трябва да се направи и в Поморие, тъй като и там не е по-цветущо положението. Там е същият „Джурасик парк”“, коментира още Симеонов. Според него, престрелката ще даде отражение върху туризма. „Не искам да коментирам този въпрос, но естествено е ясно на всички ,че няма да мине безнаказано това. Ще бъдем наказани с намаляване на туристите. Дали веднага, дали със следващата смяна, но ще се отрази. Тези неща се отразяват много директно.