Решението на съда да оневини Румен Петков беше ясно още преди време, това заяви пред Дарик бившият директор на ГДБОП генерал Ваньо Танов.
Според него не е възможно да има двама заподозрени за изтичане на класифицирана информация и след това и двамата да бъдат обявени за невинни. Генерал Танов настоя прокуратурата да свърши своята работа по случая и да даде отговор има ли изобщо изтичане на класифицирана информация в случая или не.
На мен делото ми беше ясно, след като прокуратурата се отказа и ако сега не обжалва, значи е съгласна. Съдът не можем да го виним. На въпрос подозирате, че решението на съда е било предрешено?, Танов отговори така:
След като прокуратурата дори каза, че няма да се явява по делото, защото иска административна санкция, съдът трябва да отговори на въпроса има ли изтичане на квалифицирана информация. Ако са двама души, единият от тях трябва да е внесъл и ако съдът днес е казал „Румен Петков е невинен”, трябва в определението да каже, че изпраща материалите на прокуратурата за образуване на съдебно производството срещу Ваньо Танов. Това е нормалната логика, ако има изтичане на квалифицирана информация. Казвам го като казус, не може и двамата да сме невинни, и вълкът сит, и агнето цяло. Няма да има претенции от никого. /БЛИЦ